Hatis Noit: Aura

Oddaja
18. 5. 2024 - 13.00

Obzorja širimo z albumom Aura japonske ustvarjalke Hatis Noit, ki jo boste lahko v petek, 24. maja, v Cankarjevem domu ujeli v živo na koncertu v okviru 40. festivala Druga godba.

 

O glasbenici so zapisali:

Druga godba 2024
Druga godba v godbi in besedi
 / 11. 5. 2024

»Hatis Noit si je umetniško ime, ki v prevodu pomeni 'steblo lotosovega cveta', izposodila iz japonske folklore. Japonska vokalistka prihaja iz daljnega Hokaida, danes pa deluje v Londonu. Njen glas je navdihnjen z različnimi tradicijami, od gagakuja – japonske klasične glasbe – in opernih slogov, bolgarskega in gregorijanskega petja do avantgardnih in pop vokalistov. Še bolj presenetljivo je dejstvo, da je umetnica osupljive vokalne tehnike in odrske prezence scela samouka.
Legendarna založba Erased Tapes ima srečno roko pri izbiri zmagovitih imen, Hatis Noit pa je njena najnovejša varovanka. Umetnica načrtuje sodelovanja z uglednimi avantgardnimi imeni, kot so mdr. Kevin Richard Martin (The Bug), Lubomyr Melnyk, The London Contemporary Orchestra, Rick Rubin in William Basinski. Je vzhajajoče novo ime, ki ga ne gre zamuditi.
«

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Stara, arhivska, spletna stran.
randomness