Spekter dostopa

Kulturna ali glasbena novica
22. 12. 2017 - 15.10

Če še nimate daril. Če se vam zdi, da preprosto res ni v redu, da gibalna oviranost, slepota ali slabovidnost še vedno niso dovolj upoštevane v svetu umetnosti, priporočamo, da združite prijetno s koristnim, dobrodelno z obdarovalnim. S tem, kar ste uspeli napraskati, se lahko udeležite javne dražbe unikatov in izdelkov uporabne umetnosti in umetniških artefaktov. GT22 se je pod naslovom Za GT22 – ZaDostopNaLent lotil krvavo potrebnih prizadevanj, katerih rezultat bo urejen dostop za gibalno ovirane in postavitev taktilnih oznak za slepe in slabovidne. V GT-ju in na poti do tja. Med Lentom in Židovskim trgom.

Vse, kar vam je storiti je, da ste ob sedemnajsti uri v mariborskem GT22. Razstavi umetniških del in predstavitvi projekta bo sledila dražba, ki jo bo vodil Uroš Kaurin, član ansambla Slovensko mladinsko gledališče in IntimnegaOdraGT22.

O trenutnem stanju smo se pogovarjali z vodjo projekta Tonjo Kos.

Izjava

O tem smo povprašali tudi enega izmed glavnih akterjev Fundacije Sonda Miho Horvata.

Izjava

Več o tem, zakaj sta in zakaj nista odgovor mesto in država odgovarja Miha Sonda.

Izjava

Če se vrnemo v Ljubljano: V avditoriju Moderne galerije se bo ob devetnajstih zvrstil Spekter dijakinj_kov. Spekter se podpisuje kot dogodek in stvaritev društva Novi dijak. Spekter združuje poezijo in kratko prozo in fotografijo in glasbo. Že petič.

O svojih Govorih, pamfletih (komentarjih, refleksijah …) pa bo na nocojšnjem vodstvu po lastni razstavi več povedal Jože Barši. Če razstave v galeriji P74 še niste videli, če menite, da bi radi videli več, kot vidite sami, je to ta priložnost. Od osemnajstih do devetnajstih. Gostota pozabljenih ali neprebranih tekstov. Označena z markerji.

Za kulturnimi novicami se je naprezala vajenka Vesna.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Stara, arhivska, spletna stran.