Vse je v postelji

Kulturna ali glasbena novica
postelja
12. 6. 2015 - 15.15

Pričenja se festival Spider Slang. Ne danes, pač pa jutri v Stari mestni elektrarni ob 20. uri s premiero Ideal. Po besedah prirediteljev gre za festival (pre)drznih performativnih umetnosti, na katerem se bo zvrstilo kar nekaj domačih in tujih imen, med drugim se bodo predstavili Sigrid Stigsdatter Mathiassen s predstavo OVERANDOVERANDOVERAND…, Pavlos Kountouriotis z MOVEMENT MONOCHROMES in Ana Romih z MARRY GO ROUND. Ime festivala nakazuje na jezikovne mreže in poudarja specifično komuniciranje, več pa nam bo povedal umetniški vodja, Matej Kejžar:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Kot rečeno, se festival odpira s predstavo Ideal performark Teje Reba in Leje Jurišič, ki se jima bo na odru pridružila še kopica patriarhalnih polzvezdnikov in postelja. Zadnja služi kot platforma za prevpraševanje intelektualnih junakov, ki po besedah ene od avtoric na koncu posteljo vsi klavrno zapustijo. Kaj se torej dogaja z ideali? Več nam bo povedala Leja Jurišič:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Tisti, ki se vam na sveže umetniško dogajanje ne da čakati do jutri, pa se lahko že danes odpravite v Maribor, kjer bo v Galeriji GT22 ob 19. uri potekalo odprtje razstave Država v postelji. Vračamo se torej v posteljo, več o izhodišču pa nam bo povedala kuratorka Nataša Kadin:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Gre za multimedijsko razstavo, na kateri bodo predstavljena različna dela, vse od olja na platnu do videov in instalacij. Razstavljavcev je kar nekaj, mi pa prisluhnimo še o zgodovini, prihodnosti in fokusu razstave:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Stara, arhivska, spletna stran.